ЗДРАВЕ

Най-често срещаният и популярен естествен имуностимулатор е медът. Съдържа комплекс от микроелементи, сходни по състав с кръвната плазма. Органичните съединения в състава на меда поставят неговата употреба за укрепване на имунитета в една редица с модерните фармацевтични разработки.

Не по-малко популярни са женшен, американски женшен, джинджифил и елеутерокок.

Женшен – най-легендарното растение в историята на медицината, което го свързва със средствата, които влияят комплексно на целия организъм. Известен със способността си да възстанови енергийния баланс е и американският женшен. Увеличава устойчивостта към вируси, инфекции, неблагоприятни фактори на околната среда, регулира дейността на ендокринната система, стабилизира нивото на глюкозата в кръвта, помага за справяне със стреса.

Елеутерококът повишава устойчивостта на организма към микробни и вирусни атаки. Препаратите на базата на елеутерокок са добра превантивна мярка в случай на ОРВИ и грип.

Джинджър е стимулатор на метаболитни процеси, активатор на производството на антитела, доставчик на дезинфекциращи антибактериални и противогъбични вещества, ароматерапевт.

За профилактика на настинки, джинджифилът все повече се използва от чесъна. Въпреки това чесънът остава един от най-мощните естествени антибиотици.

Тиквените пектини работят добре като адсорбиращ агент, свързващ и премахващ бактериите и техните токсини от тялото, соли на тежки метали – живак, олово, радиоактивни елементи.

Грахът се счита за силен антиканцероген. Овесът дава на организма издръжливост. Отварите от овес имат потогонен, жлъчегонен, диуретичен и антипиретичен ефект. Редовният прием на овесена каша помага за предотвратяване на вирусни инфекции.

Укрепва имунната система и копривата: копривата съдържа повече витамин С, отколкото лимон или портокал.

Галангалът увеличава способността за противопоставяне на вирусите. Мекият терапевтичен и тонизиращ ефект върху тялото прави галангал отлично средство за предотвратяване на различни заболявания.

Имуностимулиращ, подмладяващ, тонизиращ ефект върху тялото има епимедиум, намаляващ риска от възпаление на простатната жлеза.

Канелата увеличава издръжливостта на организма . При грип и настинка топлите напитки с канела ще намалят главоболие, ще увеличат изпотяването, ще улеснят дишането и ще спомогнат за сваляне на подуването на носната лигавица.

Пчелното млечице съдържа четиристотин биологично активни компонента. Никой друг биологичен продукт няма такова количество есенциални протеини, които да са близо на човека по клетъчната структура. Естествените антибиотици, хормони, имуноглобулини и други активни съставки на пчелното млечице позволяват да се адаптирате към неблагоприятните фактори на околната среда и да неутрализирате техните вредни ефекти.

Пчелният прашец – естествен биостимулатор, незаменим е, когато трябва да почувствате забележим прилив на сила и жизненост.

Укрепва нервната и имунната система сироп от черница – тутов дошаб. Той подхранва организма с важни витамини и макронутриенти, добра профилактика е срещу настинки и инфекциозни заболявания.

С нарастващата популярност на корен от джинджифил, той започна да се използва по-често от чесън, когато става въпрос за укрепване на имунитета и предпазване от настинки.

Въпреки факта, че джинджифилът, без съмнение, има по-приятен вкус и аромат, ЧЕСЪНЪТ няма да се предаде. Той остава един от най-мощните естествени антибиотици.

Редовната консумация на тиква помага за възстановяване на системата за саморегулация и предпазва от вредното въздействие на вирусите и бактериите..

Овесът дава на организма издръжливост. Слизестите отвари от овес имат потогонен, жлъчегонен, диуретичен и антипиретичен ефект. Редовният прием на овесена каша помага за предотвратяване на вирусни инфекции.

Ефективният растителен имуномодулатор е гинко. Благодарение на уникалния комплекс от флавоноиди се активират жизнените сили на тялото, той има антивирусен ефект.

Много заболявания на имунната система лекува галангал. Веднъж попаднал в тялото, той увеличава способността му да се противопоставя на вирусите. Мекият терапевтичен и тонизиращ ефект върху тялото прави галангал отлично средство за предотвратяване на различни заболявания.

Хората, които използват пчелен прашец, се разболяват много по-рядко през зимата, а заболяването е по-лесно. Пчелният прашец е незаменим в случаите, когато е необходимо да се повишат показателите за ефективност и имунитет, да се усети забележим прилив на сила и жизненост и няма значение кои конкретни цветя споделят такова чудесно средство.

Пчелното млечице съдържа четиристотин биологично активни компонента, като съотношението между тях е изненадващо хармонично. Никой друг биологичен продукт няма такова количество есенциални протеини, които да са близо на човека по клетъчната структура. Естествените антибиотици, хормони, имуноглобулини и други активни съставки на пчелното млечице позволяват да се адаптирате към неблагоприятните фактори на околната среда и да неутрализирате техните вредни ефекти.
Имунитетът е шестият човешки чувствен орган. Той възприема и оценява цялата информация за външната среда, за състоянието на нашето тяло и я предава на мозъка. Ароматите на ванилия стимулират естествената регенерация на клетките, потискат свободните радикали, защитават имунната система.

Допринася за укрепването на нервната и имунната системи тутов дошаб. Той подхранва тялото с основни витамини и макронутриенти. Използва се от хора, които трябва да укрепят имунната система, да нормализират функционирането на черния дроб и да подобрят процеса на образуване на кръв. Дошабът е добра превантивна мярка срещу настинки и различни инфекциозни заболявания.

Много е важно да се помни, че имуностимулаторите и имуномодулаторите имат противопоказания за употреба. Най-често това е алергия. Ето защо, преди да ги използвате, трябва да се консултирате с лекар.

*Продуктът е предназначен за лица над 18 годишна възраст!